هاوین هنر/ فاطمه دوست زاده
در جمعی از علاقهمندان و صاحب نظران هنر نمایش، «آداب شکار روباه» نقد و بررسی شد.
به گزارش هاوین هنر، پس از پایان اجرای نمایش آداب روباه، جمعی از علاقهمندان، صاحب نظران و عوامل نمایش با حضور در گالری «ژ» به نقد این نمایش نشستند.
مهدی کشمیری کارگردان تئاتر، به عنوان منتقد در این جمع حاضر و به بررسی زوایای مختلف نمایش اجرا شده پرداخت.
کشمیری با اذعان به مرارت های فعالیت در حوزه هنر نمایش و تئاتر در شرایط کنونی، از تلاش گروه نمایش آداب روباه قدردانی و اینگونه بیان نظرکرد: خوشبختانه اثری با طراحی صحنه نسبتا خوب، بازی گیرای بازیگران، یک دست بودن بازی ها، موسیقی متناسب با محتوا و نورپردازی بدیع را شاهد بودم.
این کارگردان، ادامه داد: نقش های بازیگران گاهی دچار تناقض هایی میشدکه مانع یکدستی بازی بازیگران می شد. زمانی که بازیگر زن در نقش بازیگر مرد ظاهر می شود و کارگردان بازیگرانش را برای گرفتن بازی بهتر و نمایش توانایی بازیگر، عمدا به چالش می کشد؛ یکدستی بازی ها برهم می خورد.
مهدی کشمیری طراحی صحنه را چنین تشریح کرد: اجرا از یک صندوقچه در میدانگاهی قرمز رنگ شروع شده در ادامه قطعات شکسته آینه را میبینیم که تحت تاثیر رنگ قرمز مرکز صحنه قرار گرفته اند. در گوشه ای نیز خیمه ای دیده می شود که به نظر من تاثیر و کاربرد چندانی در صحنه ندارد. بهتر بود در طراحی صحنه خلاقیت بیشتری به کار گرفته می شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با داشتن کارگردانی مولف که قدرت و توانایی تالیف را دارد؛ چه لزومی دارد که طراحی صحنه ای انجام شود که قسمت عمده اش بر اساس تکرار است.
محمد شاکری کارگردان در پاسخ به نقد طراحی صحنه گفت: بر اساس هماهنگی انجام شده با نویسنده اثر ابراهیم عادل نیا، تغییراتی در طراحی صحنه، بازیها و لباس داده شد. اما سعی بر آن بود هرآنچه به نظر منطقی و درست می آید به همان صورت حفظ شود.
شاکری درباره استفاده از بازیگر زن به جای نقش آغا محمد خان قاجار یادآور شد: به دلیل شرایط فیزیک بدنی و صدای زنانه آغا محمد خان، تصمیم بر انتخاب بازیگر زن در نمایش گرفتیم. البته انتخاب بازیگر زن به جای نقش آغا محمد خان برای اولین بار اتفاق نیوفتاده است قبلا هم شاهد چنین انتخابی بوده ایم.
وی نورپردازی صحنه را متفاوت خواند و بیان کرد: در نورپردازی صحنه سعی برآن شد که خروجی نور دیده نشود. بنابراین نور از پس یک پارچه به صحنه و بازیگران می تابید؛ که خود باعث متفاوت شدن نوع بازی، گریم و دیده شدن صحنه تغییر ایجاد میکند. در طراحی صحنه جدید، نورپردازی، منبع نور، زاویه و نگاه بازیگر، عوض شده اند.
محمد شاکری کارگردان نمایش آداب شکار روباه، در پایان تاکید کرد: تلاشم بر این بوده است که به جای کپی برداری ویژگی های مهم هر متن را برجسته کنم و اجرایی متفاوت را رقم بزنم.
