هاوین هنر
اخبار هنری خراسان شمالی

هاوین هنر

امروز: شنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴

بررسی بحران هویت و نقش رسانه‌ها در جلسه کارگروه اسناد تاریخی و هویتی بجنورد

هاوین هنر/ فاطمه دوست زاده

در جلسه کارگروه اسناد تاریخی و هویتی شهر بجنورد، سید محسن موسوی و دکتر حسین جعفری به همراه جمعی از متولیان و صاحبنظران عرصه فرهنگ، به بررسی بحران هویت در جامعه امروز و نقش مهم هویت در جامعه، سبک زندگی و چگونگی حفظ ارزش های دینی و عرفی پرداختند و نقش رسانه‌ها، سواد رسانه‌ای و هویت فرهنگی در مقابله با تهدیدات ناشی از جهانی‌شدن را تبیین کردند.

جعفری با بیان اینکه هویت نشات گرفته از سنت‌ها باورها و ارزش‌های حاکم بر جامعه است، اظهار کرد: زمانی می توان هویت را حفظ کرد که افراد جامعه از آن و متعلقاتش شناخت کافی داشته و آگاه باشند.

وی ادامه داد: پدیده‌ای موسوم به جهانی شدن باعث شده است تا هویت ایرانی_اسلامی ما در معرض تغییر و تهدید قرار گیرد. همان طور که در پی این پدیده و پررنگ شدن نقش رسانه و تاثیرگذاری روزافزون آن، بسیاری از جوامع دچار بحران هویت شده‌اند.

حسین جعفری با تاکید بر حفظ هویت فرهنگی، آیینی و عرفی هر جامعه افزود: برای مصون ماندن از «بحران هویت» راهکارهایی پیشنهاد می‌شود تا بتوان هویت را در قشر کودک و نوجوان جامعه نهادینه کرد که راه حلی بنیادین برای حفظ آن به شمارمی‌رود.

در ادامه سید محسن موسوی رئیس مرکز آموزش، پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر بجنورد، به اهمیت هویت و نقش آن در فرهنگ و شکل گیری ارزش‌ها پرداخت و گفت: میان معماری شهری، فرهنگ و هویت ارتباط مستقیمی وجود دارد؛ شهر و معماری شهری باید واجد معنا باشد، وجود معنا است که خودبه‌خود هویت را در پی خواهد داشت.

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد در ادامه به تاثیرات محیط بر انسان و بالعکس اشاره کرد و افزود: در هویت بخشی کلمه‌ای به نام ماندگاری، بیانگر چندین مفهوم از جمله: ماندگاری در کالبد که نقش جهان اصفهان مثالی بی بدیل برای آن است، ماندگاری در عملکرد که سازه های آبی شهر شوشتر مصداق آن است و دروازه قرآن شهر شیراز مثالی ملمموس از ماندگاری در معنا می باشد.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ ارزش‌ها را و ارزش‌ها هویت و آینده را شکل می‌دهند. بنابراین باید به ارزش‌های درحال شکل گیری در جامعه توجه ویژه‌ای داشت.

سید محسن موسوی نقش رسانه را در شکل‌گیری هویت و هویت بخشی بسیار تاثیرگذار دانست و درباره اهمیت ادراک و داشتن سواد رسانه‌ای متذکر شد: گاهی در جدال رسانه‌ای شاهد هستیم جای جلاد و شهید، ظالم و مظلوم و حق و باطل تغییر می‌کند؛ در اینگونه موارد داشتن سواد رسانه است که می‌تواند در درک صحیح یاری دهنده ما باشد.

رئیس کمیسیون ویژه اقتصاد و سرمایه گذاری شورای شهر بجنورد، بیان کرد: داشتن ایده‌های نو، خلق مفاهیم جدید و خلاقیت در ارائه، می‌تواند مولفه‌هایی کارآمد و شایان توجه در بحث هویت باشد که به تولید، تحول و توسعه شهری، مناسب با اقتضاعات زمان و در راستای پیشرفت و قطب سازی شهر بجنورد، بیانجامد.

وی در پایان رسانه را بازویی نرم در ابعاد مختلف عنوان و تاکید کرد: رسانه با مطالبه‌گری می تواند صدا، تصویر و هویت شهر باشد تا گامهای مثبتی به سوی تعالی و شکوفایی شهر و استان برداشته شود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا