هاوین هنر
اخبار هنری خراسان شمالی

هاوین هنر

امروز: چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳

بی تعارف با مینا صدری دبیر جشنواره سی و یکم هنرهای تجسمی جوانان

بی تعارف با دبیر جشنواره

هاوین هنر/ فاطمه دوست زاده

مینا صدری دبیر جشنواره سی و یکمین هنرهای تجسمی جوانان ایران، در گفتگویی صمیمی و بدون تعارف با هاوین هنر از محاسن این جشنواره، سطح کیفی آثار و هنرمندان حاضر، اشتیاق نسل جوان امروز و کلامی بی تعارف می‌گوید.

مینا صدری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان را با این سبک برگزاری در نوع خودش بسیار منحصر به فرد و خاص دانست و گفت: در حدود ۲۰۰ نفر شرکت کننده و استاد و داور گرد هم آمده اند؛ تا به مدت ۵ روز با هم و در کنار یکدیگر نوعی از فعالیت هنری را انجام دهند که توانسته بدین شکل منحصر به فرد باشد. با تمام چالش‌هایی که در برگزاری این جشنواره روبرو هستیم فرصتی مغتنم برای هنرجویان فراهم آمده است که در کنار استادان رشته هنری خود کار و کسب تجربه کنند. این جشنواره سازنده قسمتی از مسیری است، که هنرمند باید برای کسب موفقیت در آن قدم بگذارد.

صدری ادامه داد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی در سایر استان‌ها باعث آشنایی نسل جوان شرکت‌کننده با سایر استان‌ها می‌شود. آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، آداب و رسوم، هنر غالب منطقه و زیست بوم هر استان، از جمله مزایای برگزاری جشنواره در استان‌های مختلف است. همچنین فرصتی برای شناخت هنرمندانی است که بعضا ممکن است مهجور مانده باشند، فراهم می‌شود. رویارویی و حضور در محضر اساتید بسیار تاثیرگذار است و باعث ایجاد ارتباط معنایی و روحی استاد و شاگرد خواهد شد.

دبیر جشنواره سی و یکم درباره کیفیت آثار رسیده به جشنواره بیان کرد: شاهد رشد کیفی و کمی آثار بودم ولی نمی توان گفت این رشد یکباره اتفاق افتاده است. رشد آثار حرکتی درونی و تدریجی است. رشد هنری و ارتقای تخصصی را در آثار هنرمندان شرکت کننده حتی اساتید بسیار چشمگیر است.

صدری نقش اساتید در گذشته را چنین توصیف کرد: در نسل‌های قبل وجود اساتید منبعی برای یادگیری بود اما در حال حاضر فضای مجازی به نوعی راهنما تبدیل شده است. اما هنرمندان با حضور در این سبک از جشنواره‌ها، آموزش و تجربه را در کنار هم لمس می کنند، اهمیت حضور و نفوذ کلام استاد را به عنوان منبعی حیاتی بیشتر درک کرده و مغتنم می شمارند. برای این جوانان موقعیتی فراهم شده است که لذت مشق در کنار اساتیدی را داشته باشند که هر هنرمندی خواهان شاگردی در محضر آنها را دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اعتقاد دارم نسل حاضر به این نتیجه رسیده است که وجود اساتید به همراه فضای مجازی می تواند مفید واقع شود و فرآیند آموزش و یادگیری را تکمیل کند. آنها باید به این باور برسند که که فضای مجازی وسعت دیده شدن کارها را زیاد می کند اما در جهت کاهش عمق و بینش لازم پیش می رود. وسعت دید احتیاج به عمق دارد؛ هنرمندانی که این موضوع را درک کرده اند متوجه‌اند که تنها با کمک و راهنمایی اساتید به عمیق شدن و معرفت مورد نیاز دست خواهند یافت. اینان کسانی هستند که موفقیت را تجربه می کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا