عباس ناصری / انتشار فراخوان نهمین مسابقه بین المللی کارتون Kolasin کشور مونته نگرو من را برآن داشت تا از کسانی بنویسم که با عشق، عمر خود را برای روشن نگاه داشتن چراغ هنر صرف می کنند. هنرمندان عاشقی که می توانستند همچون دیگران بنشینند، منتظر باشند، کاری نکنند تا امروز همین کور سوی رویدادها و دلگرمی ها هم به تاریکی می رسید. دارکو درلجویک یکی از این هنرمندان است. شاید اگر او جشنواره ای برگزار نمی کرد، من یا خیلی های دیگر هنوز نمی دانستیم مونته نگرو کجای جغرافیای جهان قرار دارد.
امثال دارکو اگر زیاد نیستند اما همین تعداد کم هم بسیار قابل احترام و با ارزشند. چه افرادی که حتی به اندازه یک رویداد در این سالها تاثیر گذار بودند و چه هنرمندانی که همچنان فعالیت می کنند، مثل Damir Novak، Darotin Dado Kovacevic، Zdenko Puhin و marko Ivic در کرواسی، Fernando Pica و Triana در کلمبیا، Raed Khalil در سوریه، Valeri Alexandrov-Walex،Trayko Popov وTatyana Tsankova در بلغارستان،Nazmi Kozak ،Metin Peker ، OmerCam ، Halit Kurtulmus، Erdogan Karayel، Selcuk Demirel، Candan Fetvaci و Tan Oral در ترکیه، Huseyin Cakmak در قبرس، RudyGheysens ، Vrije Tijd و Saskia در بلژیک، Radwan Al-Ferekh در لبنان، Michael Kountouris در یونان، Bernard Bouton در فرانسه، Paulina Maciejewska در لهستان، Pol Leurs در لوکزامبورگ، Peter Razus در اسلواکی، Peter Nieuwendijk در هلند، Valeriu Kurtu در آلمان، Imri Musliu و Agim Krasnici در کوزوو،Julian Penapai، Marian Avramescu، Stefan Popa ، George Licurlcl و Cristian Lazarovici در رومانی، Antonio Antunes در پرتغال، Naji Benaji در مراکش، Fawzy Morsy در مصر، Bakhtyar Saed در عراق، Rossem در مالزی، Branko Najhold در صربستان، Mice Jankulovski در مقدونیه، Agim Sulaj و Flora N Nikola در آلبانی، Vincenzo Bottecchia و Marco Fusi در ایتالیا، Leng Mu، Xia Dachuan، Fan Lintao و Jiang Lidong در چین، Dr Lim,Cheong-San و Lee Hee-jin در کره جنوبی، Halyna Kurus وKonstantin Kazanchev در اوکراین، Vikram Nayak در هند، Marcio Leite و Edra در برزیل و…
و یا در کشور من ایران، جواد علیزاده، مسعود شجاعی طباطبایی، جمال رحمتی، حمیدرضا مسیبی و داود یاراحمدی در تهران، شاهین هوشمند و محمدعلی ولیزاده در ساری، مرحوم امیر سهیلی و سامان صولی در سنندج، فخرالدین دوست محمد در کرمانشاه، احسان گنجی در دهدشت، حسین اسکندری در ارسنجان ، آیت نادری و پیام پورفلاح در اصفهان، محمود نظری در همدان، محمدصالح رزم حسینی در کرمان، رحیم بقال اصغری، داود دلدار و فرهاد رحیم قراملکی در تبریز، مسعود ضیایی زرد خشویی در فولادشهر، مرحوم شهرام رضایی در اردبیل، برادران قریشی، محمد محمودی و سلیمان مام رحیمی در بوکان، سامان ترابی در اهواز، سلمان مهذبیه و احمدرضا سهرابی در شیراز، جواد تکجو در گیلان، مجید ادیبی، محسن اسدی و قدیر وقاری در مشهد، علی شعبانی و وحید علیمحمدی در اراک، من در بجنورد و خیلی های دیگر در جهان و ایران که الان بعلت حافظه ضعیفم از قلم افتاده اند ( که از همه عذرخواهی می کنم).
با توجه به تجربه ۱۵ ساله برگزاری جشنواره های کارتون و کاریکاتور، که بیش از پنجاه جشنواره را تا کنون برگزار کرده ام، قاطعانه می گویم، اگر تلاش، از خودگذشتگی، پشتکار و دلسوزی این بچه ها نبود، هیچ کدام از این اتفاقات و رویدادها شکل نمیگرفت و کارتون و کاریکاتور هم مانند خیلی از رشته های تجسمی و هنری منفعل، تزئینی و به حاشیه رانده می شد.
به جرات می گویم اگر پیگیری و عشق این عزیزان نبود در هیچ جای جهان، هیچ گاه هیچ مدیری با دسته گل سراغ هنرمندی نمی رفت تا پیشنهاد پروژه ای را ارائه دهد. همه اینها برای تک تک رویدادهایی که برگزار کردند دویده اند، جان و مال و عمر و جوانی خود را وسط گذاشته اند تا امروز توانسته اند چراغ این هنر را روشن نگاه دارند و شهر و کشور خود را معرفی کنند و شاید توانسته باشند اندک تاثیری روی مدیران و مسولان شهر و کشور خود بگذارند تا بتوانند آنها را همراه این جریانات کنند.
هیچ کدام این بچه ها بدنبال هدف خودخواهانه تبلیغ برای خود نبوده اند و جنگیده اند تا رویدادی برپا کنند و پیر شده اند تا توانسته اند به تعهدات خود عمل کنند. بی شک در ابتدا دغدغه جغرافیای محل سکونت خود را داشته تا بتوانند دیار خود را هنر نامدار کنند و سوژه هایی انتخاب کنند که به تعالی جهانی که در آن زیست می کنند کمک کند.
من از کسانی حرف می زنم که می توانستند این کارها را نکنند، اما تمام توان خود را گرو گذاشتند تا چراغ کارتون روشن بماند و به تعهداتی که می دهند عمل کنند و اکثرا دیگران با این کارها فخر بفروشند.
این چند سطر را نوشتم تا فقط بگویم : بچه هـــــــا مُچَکِریــــــــم…
تک برگ هفتگی مجله ی کارتون
شماره دهم
پنج شنبه، چهاردهم تیر ماه هزارو چهارصد و سه
این تک برگ جهت یاد آوری اخبار و فراخوان های منتشر شده بر روی سایت
مجله ی کارتون تهیه شده و قرار است پنجشنبه هر هفته منتشر گردد.
اخبار منتشر شده را در سایت مجله ی کارتون دنبال کنید.