هاوین هنر/ فاطمه دوست زاده
پنجمین دوره جشنواره ادبیات کودک و نوجوان «شوناس» با بهرهمندی از ظرفیت قصهها، افسانهها و ادبیات شفاهی و رسمی در تقویت هویت ملی، یکپارچگی و رشد فرهنگی کودکان و نوجوانان ایران در سطح ملی برگزار میشود.
در این دوره جشنواره، در کنار قصهها و افسانههای ایرانی، همگام با طرح توسعه و ترویج زبان و ادبیات فارسی از بخش ویژه «گلستان سعدی» برخوردار است تا شرکتکنندگان بتوانند همزمان با توجه به قصهها، افسانهها و ادبیات شفاهی، به یکی از ماندگارترین گنجینههای فرهنگی ملی نیز بپردازند.
با توجه به اهمیت و ضرورت اصل «خانواده محوری»، آفرینش آثار فرهنگی، هنری و ادبی با تعامل و در پیوند هر چه بیشتر با خانواده رقم بخورد؛ دارای اهمیت ویژهای است.
از جمله اهداف این جشنواره ملی، تقویت هویت ملی و پیوند فرهنگی به واسطه ادبیات شفاهی و ادبیات رسمی ایران، توجه ویژه به گلستان سعدی به عنوان یکی از شاخصترین متون زبان و ادبیات فارسی، تشویق و ترغیب جامعه فرهنگی و هنری به آفرینش اثر بر اساس ادبیات شفاهی و ادبیات رسمی برای مخاطب کودک و نوجوان، است.
موضوعات جشنواره: خلق آثار بر اساس قصهها و افسانههای بومی ایران و خلق آثار بر اساس حکایات گلستان سعدی محورهای موضوعی جشنواره «شوناس» است.
بخشهای جشنواره: بازآفرینی، تصویرگری و عروسک سازی است.
بخش بازآفرینی: شرکتکنندگان در بخش بازآفرینی میتوانند به صورت فردی بر اساس برداشتهای خود از قصهها، افسانهها و گلستان سعدی در قالب داستان کوتاه به بازآفرینی بپردازند.
بخش عروسکسازی: شرکتکنندگان میتوانند به صورت فردی یا گروهی (خانوادهمحور) و براساس سبک عروسکهای اصیل ایرانی به طراحی و ساخت عروسک از شخصیتهای قصهها و افسانههای ایرانی و یا حکایات گلستان بپردازند.
بخش تصویرگری: شرکتکنندگان میتوانند به صورت فردی و براساس نقاشی ایرانی و یا تلفیق نقاشی مدرن و نگارگری ایرانی به تصویرگری قصهها و افسانههای ایرانی و یا حکایات گلستان بپردازند.
شرایط:
این جشنواره در دو سطح کودک و نوجوان و بزرگسالان برگزار میشود.
بخش کودکان و نوجوانان در رده سنی ۷ تا ۱٨ ساله و بخش بزرگسالان شامل مربیان، معلمان، کارشناسان، نویسندگان، هنرمندان، مؤلفان، والدین است.
هر شرکت کننده می تواند در هر بخش و هر محور موضوعی حداکثر سه اثر ارسال کند و آثار ارسالی در دیگر جشنوارهها شرکت نکرده باشند.
دریافت آثار فقط به صورت پستی یا الکترونیکی و از طریق نشانی اعلام شده امکانپذیر است.
آثار رسیده در نمایشگاه استانی و ملی در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
آثار ارسالی باید متناسب و برای گروه سنی کودکان و نوجوانان باشد.
آثار مولفان، نویسندگان و ناشران در سطح متفاوتی داوری و معرفی میشوند و آثار برگزیده به صورت ویژه معرفی و حمایت میشود.
آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره را ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ است. برگزیدگان جشنواره در آیین اختتامیه در اسفند ماه، معرفی می شوند.
ارسال آثار: شرکتکنندگان آثار خود را به آدرس کردستان- سنندج، خیابان طالقانی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارسال نمایند.
علاقهمندان می توانند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس دبیرخانه ۰۸۷۳۳۱۵۵۰۶۰ و ۰۹۱۸۷۴۹۱۶۲۵ ارتباط بگیرند.