هاوین هنر/ فاطمه دوست زاده
حسین عصمتی استاد کارگاه نگارگری و تذهیب، در گفتگویی صمیمی و بدون تعارف با هاوین هنر از محاسن این جشنواره، سطح کیفی آثار و هنرمندان حاضر، اشتیاق نسل جوان امروز و کلامی بی تعارف میگوید.
استاد نگارگر، اینگونه آغاز کلام میکند: از نظر جمعیت شرکت کنندگان این دوره یکی از دورههایی است که رتبه سوم را در بیشترین تعداد متقاضیان ورود به جشنواره را داشته است. تعداد بالای شرکت کنندگان باعث شده است تا تعداد افرادی که توانایی، تجربه و مهارت بیشتری دارند، نسبت به دورههای قبل افزایش یابد.
عصمتی حذف گروه سنی نوجوانان را یکی از تفاوت های این دوره برشمرد و گفت: حذف نوجوانان در این دوره باعث تمرکز بیشتر، ارتقای کیفی و بهرهوری بهتر برای جوانان شده است.
وی بیان کرد: برگزاری جشنواره در این منطقه، می تواند اتفاقی بسیار تاثیرگذار بر سیاست گذاری های فرهنگی شهرستان و استان باشد. مشاهده فعالیت ها، رشته ها، کاستی ها و کارهایی که می توان برای رشد هنر انجام داد؛ مسئولین را وادارد تا به برگزاری رویدادهای مشابه در استان بپردازند.
عصمتی جشنواره هنرهای تجسمی جوان را دانشگاه سیار خواند و تاکید کرد: گرد هم آمدن جوانان هنرمند و استادان در این گونه رویدادها باعث انتقال تجربه و افزایش توانمندی شرکتکنندگان خواهد شد. این جشنواره به مثابه دوره آموزشی کوتاه مدتی است که برای همه دستاوردی دارد.
استاد نگارگر جشنواره سی و یکم، دسترسی بیشتر و آسانتر هنرجویان به منابع و اطلاعات را یکی از دلایل افزایش کمی شرکتکنندگان میداند و بیان کرد: در سالهای دور برای دیدن یک تصویر یا عکسی مرتبط با هنر نگارگری، اجبارا نیاز به تورق کتابهای زیادی بود. اما امروز هنرجویان با جستجو در اینترنت به راحتی میتوانند گنجینهای از آثار قدیمی و به روز دنیا را مشاهده کنند.
حسین عصمتی بر این باور است که هنر نگارگری بعد از رئالیسم است و می گوید: لازمه حرفه ای شدن برای یک نگارگر این است که؛ ابتدا آناتومی و فیگور را فرابگیرد، در تقویت مهارت خود سخت تلاش و سالها وقت صرف کند. با بررسی آثار سالهای قبل می توان رشد و بالندگی هنر نگارگری و تذهیب را به وضوح مشاهده کرد.
نگارگری سفیر فرهنگی ایران است
استاد نگارگر، از علاقه مردم به هنر ایرانی نگارگری ابراز خرسندی کرد و گفت: خوشبختانه مردم این هنر را هنری متعلق به فرهنگ و کشور خود میدانند. نگارگری سفیر فرهنگی کشورمان ایران است. بنابراین بهتر است مسئولین توجه و حمایتی درخور این هنر اصیل ایرانی به آن داشته باشند.
عصمتی هنر نگارگری را هنری آمیخته با ادبیات دانست و تاکید کرد: وقتی نگارگری و ادبیات فارسی در کنار هم قرار می گیرند؛ ترکیبی زیبا به وجود می آید که از این ظرفیت می توان برای انتقال فرهنگ و ادبیات فارسی در میان علاقه مندان بهره برد. حتی با این شیوه می توانیم ادبیات و هنر نگارگری را به جهان بشناسانیم.
