هاوین هنر/ فاطمه روست زاده
سید رضا حسینی عضو هیئت علمی و دانشیار دانشکده هنر دانشگاه شاهد تهران، به عنوان استاد کارگاه طراحی جشنواره، در گفتگویی صمیمی و بدون تعارف با هاوین هنر از محاسن این جشنواره، سطح کیفی آثار و هنرمندان حاضر، اشتیاق نسل جوان امروز و کلامی بی تعارف میگوید.
حسینی یکی از مهمترین محاسن جشنواره هایی از این قبیل را کشف استعدادهای جوان در حوزه هنر برشمرد و گفت: چنانچه این جوانان فرصت حضور در جشنواره ها را از دست دهند؛ علیرغم داشتن استعداد به دلالیل مختلف اعم از: شرایط خانوادگی، اوضاع اقتصادی، دور بودن از مرکز، نبود امکانات کافی، عدم دسترسی به دانشگاه و رشته مورد علاقه شان، ممکن است هیچ وقت شناخته نشوند و اجبارا در راهی غیر از هنر گام بردارند.
استاد طراحی جشنواره سی و یکم، اظهار کرد: حضور هنرمندان از سراسر کشور در رقابتی که بی تکلف و با نگاهی عدالت محور، جوانان فعال در حوزه هنر را شناسایی و کارهایشان داوری کنیم که منتج به حضور آنها در این جشنواره شود. اینجاست که جوان هنرمند خود را می یابد و راه پیش روی خود را با دورنمایی روشن خواهد دید. بررسی پیشینه کاری حاضران نیز یکی دیگر از محاسن جشنواره است. استاد با دیدن سبقه کاری هنرجویانش می تواند به شناختی دست یابد که نقشه راه را برای آنها ترسیم کند؛ نقاط قوت و ضعف آنها را بیاید و درصدد بهبود و حتی رفع آنها برآید و مسیر درست را برایشان نمایان سازد.
وی ادامه داد: طبیعتا کیفیت آثار و توانایی شرکت کنندگان این دوره را می توان به نوعی تاثیر گرفته از سطح اطلاعات و مطالعه مرتبط آنها دانست. آگاهی نسل امروز به دلیل حضوردر فضای مجازی بسیار بالاست؛ اما مساله ای که کم و بیش باعث دلسردی جوانان شده است؛ کیفیت آموزش در مراکز علمی است که نسبت به گذشته افول داشته است.
سید رضا حسینی درباره شرایط حاکم بر آموزش، اظهار کرد: در گذشته به دلیل وجود اساتید با تجربه وفضای حاکم بر دانشگاه، دانشجو اجبارا در مسیر آموزشی دانشگاه قرار می گرفت اما امروز اتفاق ناگواری که در فضای آموزشی ما بسیار شایع شده است؛ دنیای هنر را هم بی نسیب نگذاشته است. دانشجو باید خارج از محیط دانشگاه به دنبال یادگیری و آموزش مورد نیازش باشد و دانشگاه نمی تواند آموزش مورد نیاز او را فراهم کند.
حسینی، تاکید کرد: به یاد داشته باشیم شرایط اجتماعی و اقتصادی نیزبر این دلسردی تاثیرگذارند. هزینه خلق اثر برای تولید یک اثر هنری طراحی، نقاشی و سایر رشته ها بسیار بالاست و باعث تنگ شدن عرصه برهنرمندان می شود.
بی تعارف می گویم باید از نگاه ویترینی بپرهیزیم
وی افزود: برگزاری جشنواره های هنری وقتی حرکت مثبت ومفیدی می شود که برنامه ریزی ها برای اسکان، رفت و آمد، فضای مناسب مورد نیاز، امکانات و تجهیزات لازم تمهیداتی صحیح اندیشیده شده باشد و هنرمند دغدغه این مسایل را نداشته باشد تا با فراغ بال به خلق اثر بپردازد. وجود مواد اولیه و ملزومات کافی موجب می شود هنرمندان تجربیات مختلفی را داشته باشند. اینکه جشنواره چگونه برگزار شد بسیار مهم تر از برگزاری آن است. دیگر موضوع مهم، تعداد پذیرفته شدگان است؛ بهتر است از هر استان حداقل یک نماینده جزو شرکت کنندگان می بود. چنانچه استانی در رشته ای فعال نبود می توان سهمیه را به استانی دیگر تخصیص داد.
استاد کارگاه طراحی در پایان بر ادامه روند کار برای برگزیدگان تاکید کرد و یادآور شد: کسب رتبه برتر برای این جوانان باید آغاز راه باشد. تلاش کنیم آنها رادر ادامه مسیر همراهی کنیم تا بتوانند در مسیر درست قرار بگیرند. فراهم کردن ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، دعوت برای شرکت در ورکشاپ ها و کارگاه های آموزشی، حمایت های اقتصادی و دعوت به همکاری به عنوان مدرس، از جمله حمایت هایی برای برگزیدگان است که میتوان پس از پایان کار جشنواره طرح ریزی و اجرا کرد.